UPOZORENJE

Civilna zaštita Bosanskopodrinjskog kantona Goražde apeluje na građane: Budite oprezni pri rukovanju vatrom

Naglašavaju da uz visoke temperature vazduha i nedostatak kiše, požari koji nastanu mogu izazvati nesagledive posljedice po šume

Požar u Goraždu. AVAZ

A. O. / Fena

21.7.2022

Uprava Civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde uputila je apel građanima da budu oprezni prilikom rukovanja vatrom što, upozorili su, u suprotnom može izazvati nesagledive posljedice.

Iz KUCZ napominju da učestali požari na području BPK Goražde i ovog ljeta zadaju velike probleme goraždanskim vatrogascima i svima koji se brinu o sigurnosti građana.

Naglašavaju da uz visoke temperature vazduha i nedostatak kiše, požari koji nastanu mogu izazvati nesagledive posljedice po šume, ali ugroziti i sama naselja.

- Zbog velikog broja požara apelujemo na građane da povećaju oprez pri spaljivanju korova i suhe trave u predstojećom periodu. Kako su tokom prethodnog mjeseca evidentirani brojni požari na otvorenim prostorima, apelujemo i pozivamo sve građane da obrate posebnu pažnju pri rukovanju vatrom ili lako zapaljivim predmetima i tvarima koji bi mogli izazvati požare s težim posljedicama te savjesnim ponašanjem učinimo da se takve posljedice izbjegnu - poručili su iz Civilne zaštite.

Podsjetili su građane da u slučaju nekontolisanog širenja vatre odmah o tome obavijeste vatrogasce na telefon 123, policiju na broj 122 ili Operativni centar Civilne zaštite na broj 121.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.