PRILIKA ZA POSAO

Zapošljavanje medicinskog osoblja u Njemačkoj: Prijave do 16. septembra

Obzirom da Triple Win ima preko 200 poslodavaca u ponudi, imate mogućnost da za sebe izaberete odgovarajućeg poslodavca u regiji ili gradu po vašem izboru

Program za sve učesnike i učesnice obezbjeđuje bonus od 500€ za položen B1 ispit iz prvog pokušaja. Ilustracija

H. J. I.

25.8.2022

Triple Win program nastavlja sa uspješnim posredovanjem pri zapošljavanju stručnog medicinskog osoblja zainteresiranog za rad u struci u SR Njemačkoj. Još malo vremena preostalo je do isteka otvorenog poziva. Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 16. septembra, 2022. jer već 03. oktobra kreću novi intervjui.

Program za sve učesnike i učesnice obezbjeđuje bonus od 500€ za položen B1 ispit iz prvog pokušaja, bonus od 500€ za sve koji imaju certifikat ne stariji od 6 mjeseci, kao i refundaciju troškova za prevod i ovjeru dokumentacije potrebne za nostrifikaciju diplome.


Besplatno učenje njemačkog jezika

Pored toga, program Triple Win nudi besplatno učenje njemačkog jezika, bez obzira na mjesto stanovanja, kao i dva puta besplatno polaganje B1 ispita na Goethe-Institutu. Predznanje njemačkog jezika nije potrebno, obzirom da Triple Win finansira polaganje B1 ispita, kao i pohađanje kursa.

Od ostalih Pogodnosti koje nudi Triple Win izdvajamo i to da poslodavca birate sami na osnovu preferencija gdje želite da radite u Njemačkoj, a gdje imate obezbjeđen smještaj pod povoljnim uslovima u prvoj godini boravka, odnosno do nostrifikacije diplome, pri čemu također dobijate podršku projekta. Obzirom da Triple Win ima preko 200 poslodavaca u ponudi, imate mogućnost da za sebe izaberete odgovarajućeg poslodavca u regiji ili gradu po vašem izboru.

Podsjetimo, projekat Triple Win postoji od 2012. godine i do sada je uspješno posredovano pri zapošljavanju preko 800 medicinskih radnika opšteg ili pedijatrijskog smjera redovno završene srednje škole, a otvorene su i mogućnosti za više i visoke škole opšteg smjera. Intervjui za učešće u projektu Triple Win organizuju se dva puta godišnje.


Gdje dostupno više informacija

Potražite sve informacije vezano za konkurs, način apliciranja i potrebnu dokumentaciju na web stranici Agencije za rad i zaposljavanje Bosne i Hercegovine.

Također, više informacija mozete pronaći i na Facebook i Instagram stranici triplewinbih i postavljati direktno pitanja putem stranice.

Projekat Triple Win se provodi na osnovu Sporazuma o postupku, izboru i posredovanju pri zapošljavanju medicinskog osoblja zaključenog između Savezne agencije za rad SR Njemačke (BA) i Agencije za rad i zapošljavanje BiH (ARZ). Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH pruža podršku Agenciji za rad i zapošljavanje BiH u u provodjenju projektnih aktivnosti.

Triple Win. Triple Win

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.