JASNA PORUKA

Njemačka ambasada u BiH: Nismo protiv srpskog naroda i podržavamo Dejton

Njemačka sarađuje sa svojim lokalnim i međunarodnim partnerima za funkcionalnu BiH u kojoj su svim njenim građanima sa svim njihovim posebnostima zagarantovana prava, rekli su

Oglasili se iz Ambasade Njemačke povodom Dodikovih stavova. Avaz

H. J. I.

2.9.2022

Optužbe da je Njemačka opredijeljena protiv srpskog naroda su neodržive i neutemeljene, rečeno je iz Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH.

- Savezna Republika Njemačka podržava ugovor iz Dejtona, u kojem je utvrđeno i postojanje RS. Njemačka sarađuje sa svojim lokalnim i međunarodnim partnerima za funkcionalnu BiH u kojoj su svim njenim građanima sa svim njihovim posebnostima zagarantovana prava, i koja ima budućnost u evropskoj porodici naroda i u EU - odgovorili su iz ove ambasade na pitanje "Nezavisnih novina" kako komentiraju stavove Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, da je Njemačka protiv RS i srpskog naroda.


Podsjećanja radi, Dodik je rekao da je glasao protiv dodjeljivanja agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH jer je Bundestag usvojio rezoluciju u kojoj se, kako tvrdi, traži uvođenje građanske BiH i ukidanje Dejtonskog sporazuma, na štetu srpskog i hrvatskog naroda, a u korist Bošnjaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.