TUŽILAŠTVO BPK

Mirsad Bilajac za "Avaz": Napad na Todorović nema obilježja krivičnog djela

Počinitelj Dragan Milović je kažnjen zbog narušavanja javnog reda i mira kaznom u iznosu od 300 KM, a izrečeno mu je i upozorenje da će, ako ponovi nešto slično, biti strožije kažnjen, kazao nam je Bilajac

Bilajac: Ocijenili smo da nema ozbiljne prijetnje ugrožavanju sigurnosti. Avaz

Piše: A. Bajramović

7.9.2022

Uzimajući u obzir dosadašnju sudsku praksu i oslobađajuće presude u sličnim slučajevima Tužilaštvo BPK Goražde je ocijenilo da napad na kandidatkinju stranke BH Demokrate iz Goražda Natašu Todorović nema obilježja krivičnog djela. 

Ovo je za portal "Avaza" kazao kantonalni tužilac Mirsad Bilajac, koji dodaje da su prilikom ocjenjivanja djela saslušani oštećena, počinitelj, informacije sa lica mjesta predočili su i inspektori MUP-a BPK Goražde, a preslušan je i snimak napada, kojeg je Todorović zabilježila svojim mobitelom.


- U konkretnom slučaju ocijenili smo da nema ozbiljne prijetnje ugrožavanju sigurnosti kao pretpostavke za kvalifikaciju ovog događaja kao krivično djelo. Tužilaštvo nije dobilo ljekarsko uvjerenje niti dokaz koji bi potvrdio nanošenje povreda. Zbog toga smo donijeli odluku da nema elemenata kojima bismo dokazali počinjenje krivičnog djela, rukovodeći se ranijim presudama u ovakvim slučajevima. Počinitelj Dragan Milović je kažnjen zbog narušavanja javnog reda i mira kaznom u iznosu od 300 KM, a izrečeno mu je i upozorenje da će, ako ponovi nešto slično, biti strožije kažnjen – kazao nam je Bilajac.

Podsjećamo, kandidatkinja stranke BH Demokrati za Skupštinu BPK Goražde Nataša Todorović, fizički je napadnuta danas prije podneva u naselju Lozje u Goraždu. Počinitelj napada je Dragan Milović, suprug Daliborke Milović poslanice u Skupštini BPK i Domu naroda FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.