REAKCIJE

Sanela Prašović – Gadžo pozvala policiju, pravosuđe, CIK i OHR da reagiraju: Zaustavite napade na kandidatkinje na izborima

Neprihvatljivim smatra da od izbora do izbora, ali i između izbornih ciklusa, redovno svjedočimo različitim napadima na kandidatkinje na izborima iz različitih stranaka.

Sanela Prašović-Gadžo: Da li to znači da ne smijemo ništa ni komentirati?. AVAZ

Piše: A. Bajramović

8.9.2022

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i potpredsjednica SBB BiH Sanela Prašović Gadžo osudila je napad na Natašu Todorović, kandidatkinju stranke BH Demokrati iz Goražda. Neprihvatljivim smatra da od izbora do izbora, ali i između izbornih ciklusa, redovno svjedočimo različitim napadima na kandidatkinje na izborima iz različitih stranaka.

- Osobno smatram da se to mora institucionalno zaustaviti. Pozivam policijske agencije, pravosudne institucije, Centralnu izbornu komisiju BiH pa i OHR da reagiraju. Ako ovo prođe nekažnjeno, šta je onda sljedeće – kazala nam je Prašović – Gadžo.

I sama je prethodne noći bila žrtva verbalnih napada i uvreda zbog jednog komentara na društvenoj mreži facebook.

- Da li to znači da ne smijemo ništa ni komentirati jer će određena skupina ljudi nasrnuti na mene i to isključivo zato što sam žena. Nisam primjetila da tako nasrću na političare u BiH. Ovo se mora kontrolirati, jer plašim se da to može otići u jednom pravcu kojeg građani BiH sigurno ne žele – ističe Sanela Prašović Gadžo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.