ATRAKCIJA

Njegoš Kaladžija za "Avaz": Drago mi je da djelo mojih ruku krasi jednu od bh. ljepotica

Imam namjeru još kuća da napravim i, naravno, poklonim sugrađanima koji će uživati u njoj tokom boravka u prirodi

Kaladžija: Zaljubljenik u prirodu. Instagram

Piše: Z. Karić

14.9.2022

Nakon što je dospjela u javnost pohvalna i lijepa vijest da je zajedničkim snagama Brčaka Njegoša Kaladžije i Jablaničanina Dženada Džine sagrađena drvena kuća na Tisovici, odakle se pruža divan pogled na vrhove Prenja, a o čijoj je ideji i realizaciji za „Avaz“ govorio Džino, kontaktirali smo i Kaladžiju, čija je ovo sve i bila zamisao.


Želio je pokloniti

Kaladžija nam je kazao kako je kućicu napravio prije dvije godine te da je imao želju da je pokloni kako bi krasila neku od bh. planina.

- Kućice pravim iz hobija. Imam mašine kući pa se u slobodno vrijeme bavim izradom drvenih kućica. Također sam veliki zaljubljenik u prirodu i svaki slobodan vikend provodim na nekoj od bh. planina. Drago mi je da baš djelo mojih ruku krasi jednu od naših ljepotica - kaže nam Kaladžija.

Istakao je kako je dugo tražio idealno mjesto za kuću te je to pronašao zahvaljujući fotografijama Prenja Dženada Džine.

- Kada sam vidio fotografije Prenja koje je Džino objavio, odmah sam ga kontaktirao. Upoznali smo se i nekoliko puta čak i planinarili te smo tokom tih pohoda pronašli idealno mjesto za kuću, odnosno da se ona uklopi u prirodu. Kada smo ga konačno pronašli, uzeo sam godišnji i završili smo posao - navodi Kaladžija te dodaje da je kuća postala ukras Prenja.


Otkrio tajnu

Istakao je da je zaista postala atrakcija za cijelu Bosnu i Hercegovinu te nam kazao da će biti još drvenih kuća koje će krasiti i druge bh. planine.

- Imam namjeru još kuća da napravim i, naravno, poklonim našim građanima koji će uživati u njoj tokom boravka u prirodi - govori Kaladžija.


Boravak se ne naplaćuje

Kaladžija nam je kazao kako se boravak u drvenoj kući ne naplaćuje.

- Jedina obaveza posjetilaca jeste da drvenu kuću na Tisovici održavaju i čuvaju kako bi svi mogli u njoj uživati - ističe Kaladžija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.