KANDIDATKINJA HDZ-A

Krišto: Kreševo stvara povoljnu klimu poduzetnicima i podiže ukupnu kvalitetu života

Najvažnija su ulaganja u mlade ljude, počevši od ovih najmanjih, istakla je Krišto

Slikano tokom današnje posjete. HDZ

H. J. I.

15.9.2022

Zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto i predsjednik Hrvatskog narodnog sabor BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović, danas su posjetili industrijsku zonu Resnik u Kreševu.

Radoje Vidović, predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Srednjobosanskog kantona i Renato Pejak, načelnik općine Kreševo dočekali su delegaciju te su posjetu iskoristili za posjetu proizvodnom objektu "Alkus" koji radi metalne konstrukcije i dijelove konstrukcija.



Jedan od najznačajnijih projekata za općinu

Industrijska zona Resnik jedan od najznačajnijih projekata za općinu Kreševo, koja je olakšala rad kreševskim poduzetnicima i potakla nove investicije i otvaranje novih radnih mjesta, te ostanak mladih porodica u Kreševu, istaknuto je.

Krišto je kazala kako izgradnjom i razvojem industrijske zone ispunjeno jedno od brojnih obećanja dužnosnika HDZ-a BiH o stvaranju povoljnije klime poduzetnicima ali i podizanju ukupne kvalitete življenja, kako u općini Kreševo tako i na području Srednjobosanskog kantona. Ekonomski razvoj i pametan rast jedna je od tačaka programa HDZ-a BiH za Opće izbore u BiH, koju kontinuirano potiču svi dužnosnici, istakla je Krišto.

Delegacija je posjetila i dječji vrtić "Radost" gdje ih je o radnim obavezama informirala Dajana Pecirep, direktorica vrtića, koja je kazala kako vrtić pruža optimalne uslove za boravak djece svih uzrasta. 

- Vrtić je mjesto za igru, život i cjeloviti razvoj individualnih potencijala djeteta u skladu s njihovim razvojnim potrebama s ciljem postizanja sretne, samopouzdane i cjelovite osobe - kazala je direktorica.


Ulaganje u mlade ljude

Zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto, istakla je kako lokalna vlast s puno pozornosti izgrađuje grad kako kroz infrastrukturne projekte tako i kroz ulaganje u ljude. 

- Najvažnija su ulaganja u mlade ljude, počevši od ovih najmanjih. Šta god možemo pomoći, sa kantonalnog, entitetskog i državnog nivoa vlasti, nastaviti ćemo pomagati sve lokalne projekte - poručila je Krišto.

Posjet Kreševu, delegacija je zaključila obilaskom Franjevačkog samostana sv. Katarine, uz razgovor s fra Josipom Tomasom, gvardijanom.

Uz kandidatkinju Krišto, predsjednika Čovića te dužnosnike HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti, danas su u posjeti općini Kreševu prisustvovali i kandidati i nositelji lista, lija Nakić, nositelj liste za Skupštinu SBK, Lidija Bradara, nositeljica liste za Parlament Federacije BiH i Marinko Čavara, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.