"AVAZ" NA LICU MJESTA

Posjetili smo autopijacu: Kilogram suhog mesa 30 KM

Moguće je pronaći sve ono što vam je potrebno, od zidnih slika, ukrasa, preko odjeće i kućanskih aparata, pa sve do namještaja i domaćih proizvoda

Piše: E. A.

23.10.2022

Autopijaca u Sarajevu - Avaz
Autopijaca - Avaz
Autopijaca - Avaz
Autopijaca - Avaz
Autopijaca - Avaz
+2

Autopijaca je postala mjesto gdje građani odlaze u nadi da će pronaći jeftnije stvari u odnosu na tržne centre i markete.

Ekipa “Avaza“ je u jutarnjim satima obišla ovo mjesto te svjedočila velikim gužvama.

Moguće je pronaći sve ono što vam je potrebno, od zidnih slika, ukrasa, preko odjeće i kućanskih aparata, pa sve do namještaja i domaćih proizvoda. Ono što je bilo 20 KM, može postati 15 KM, ako ste zainteresovana mušterija. Moguće je kupiti krevet, stolice i stol ili čak nekoliko kilograma mesa. Telefoni, satovi, sunčane naočale ali i obuća su samo neki dijelovi sadržaja improvizovanih štandova.

Čekanje na ćevape

Najviše gužve je kod improvizovanih "ćevabdžinica". Građani očigledno vole da nakon kupovine i razgledanja po štandovima koji su u većini slučajeva napravljeni od drvenih konstrukcija, najlona i slično, sjednu i pojedu porciju ćevapa. Da biste pojeli prociju ćevapa, morate čekati čak i do pola sata da bi bili usluženi, jer je gužva ogromna. Na čitavoj autopijaci postoje samo dva ovakva mjesta.

Da bi se pojeli ćevapi, čeka se i do pola sata. E. Abaz

Svega pomalo

Pored konkretnih stvari, poput namještaja i odjeće, moguće je pronaći i stare igračke za djecu, noževe, bicikla, ali čak i alat i opremu za automobil. Sve što je moguće prodati, na ovoj pijaci će se pronaći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.