KAD PROGOVORIŠ ISTINU

Čutuna: Kad žena prijavi nasilje, policija kaže "nije vam ništa", kad muškarac kaže da je u revoltu rekao da će je ubiti, to je OK

Dobrodošli u našu državu i sistem koji će vam uzeti sve i natjerati da se osjećate krivim, naveo je Čutuna

Piše: N. Aj.

27.10.2022

Mladi bh. glumac Kerim Čutuna. Društvene mreže

Otkako je Kerim Čutuna javno progovorio o nasilju koje je njegova majka trpjela od njegovog oca, što je naposlijetku rezultiralo razvodom, mladi bh. glumac odlučio je da sve objelodanjuje što se dešava.

Naime, i nakon razvoda roditelja, prema tvrdnjama Čutune, njegov otac je nastavio mentalnu i finansijsku torturu nad njim i njegovom majkom. Jutros je prvenstveno obavijestio sve koji ga prate na društvenim mrežama da je prijavljen za ugrožavanje sigurnosti, a pretpostavlja se da ga je prijavio upravo otac.

Sada se Čutuna opet oglasio i poručio:

Objava Kerima Čutune. Printscreen

- Kad žena prijavi nasilje i maltretiranje, onda policajci kažu: "Nije vam ništa gospođo", kad muškarac policiji kaže da je u "revoltu" rekao da će je ubiti, onda je to OK, kad žena proba pronaći pravdu na sudu, tada joj kažu da "ne izgleda kao da se boji", da nema osnova. Kad progovoriš istinu, koja mnoge zaboli, jer, je*iga, bolesni smo, žao mi je što moram to reći, onda ima osnova i onda postoji zakon. Dobrodošli u našu državu i sistem koji će vam uzeti sve i natjerati da se osjećate krivim.

Tek smo na početku. Iz ličnog problema došao sam do višeg cilja i ideje.

Još jedan status Kerima Čutune. Printscreen

U međuvremenu Čutuna je objavio još jedan status.

Jel puno statusa? Puno pišem, ko sam ja? Jel tako? Ko to misli nek' ne čita, ili se zapita zašto tako misli. Samo šutimo o stvarnosti, dok se**mo o svemu nebitnom. Nije puno ko je koga, gdje, kad, nije puno "Zadruge"? Nije puno ubistava, silovanja, nasilja, ali je puno statusa i pažnje - napisao je Čutuna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.