NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Vijeće ministara odlučilo: Nagrada "Denis Mrnjavac" za promociju tolerancije i nenasilja

Ova nagrada će se dodjeljivati po jednom srednjoškolcu iz Federacije Bosne i Hercegovine, iz RS i iz Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, koji su doprinijeli promociji ljudskih prava, tolerancije i međusobnog poštovanja

Nagrada "Denis Mrnjavac'' bit će dodjeljivana u vidu skulpture, posebnog priznanja u vidu plakete i posebnog priznanja za školu nagrađenog učenika. Vijeće ministara / Facebook

E. Ć.

9.11.2022

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, donio je Odluku o ustanovljenju nagrade "Denis Mrnjavac" za promociju tolerancije i nenasilja.

- Nagrada "Denis Mrnjavac" je priznanje koje se kao godišnja nagrada dodjeljuje učenicima za promociju tolerancije, humanog i nenasilnog ponašanja. Ova nagrada će se dodjeljivati po jednom srednjoškolcu iz Federacije Bosne i Hercegovine, iz RS i iz Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, koji su doprinijeli promociji ljudskih prava, tolerancije i međusobnog poštovanja, a naročito borbi protiv nasilja među mladima.


Nagrada "Denis Mrnjavac'' bit će dodjeljivana u vidu skulpture, posebnog priznanja u vidu plakete i posebnog priznanja za školu nagrađenog učenika.

Odluku o dodjeli nagrade "Denis Mrnjavac" donosi Vijeće ministara BiH na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice će u roku od 60 dana od dana donošenja ove odluke ustanoviti bliže kriterijume kojima će se utvrditi procedura, način i kriterijumi za dodjelu nagrade - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.