VITALNI INTERES

Delegat u Vijeću naroda RS Armin Hamzić za "Avaz": Neki su od nas pokušavali napraviti izdajnike

Naš poziv na pomirenje, našu pruženu ruku, neki su shvatili kao našu slabost, neki su pravili od nas izdajnike, izjavio je Hamzić

Piše: A. Bajramović

4.1.2023

Hamzić: Za nas u SDP-u i Pokretu za državu nema kompromisa kada je u pitanju država Bosna i Hercegovina. AVAZ

Država Bosna i Hercegovina je važnija od bilo koje stranke, grupe ili pojedinca, kazao je za "Avaz" Armin Hamzić, delegat u Vijeću naroda RS.

Iako je proteklih dana bilo različitih špekulacija o stavu delegata prema neustavnom Zakonu o nepokretnoj imovini RS, Klub Bošnjaka danas je aktivirao mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa. 

Smatraju da je ovaj zakon u cjelosti usmjeren protiv države BiH, da negira Ustav Bosne i Hercegovine i njime određene pojmove kontinuiteta, suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političku nezavisnost BiH u skladu s međunarodnim pravom, te da je usmjeren protiv institucija države Bosne i Hercegovine, u ovom slučaju protiv Ustavnog suda BiH i njegovih odluka.

- Naš poziv na pomirenje, našu pruženu ruku, neki su shvatili kao našu slabost, neki su pravili od nas izdajnike. Za nas u SDP-u i Pokretu za državu nema kompromisa kada je u pitanju država Bosna i Hercegovina, njena imovina i njene nadležnosti. Kao delegatu u Vijeću naroda RS uvijek će mi biti prioritet interes države BiH i to mora biti jasno svima onima koji žele da sarađujemo i gradimo političko partnerstvo radi poboljšanja i unapređenja života svih građana u BiH. Mi u SDP-u i Pokretu za državu identifikujemo se kroz državu Bosnu i Hercegovinu, bez obzira bili Srbi, Bošnjaci, Hrvati ili ostali. Ja sam Bošnjak i glasao sam u Klubu Bošnjaka, kao što bi glasale i moje kolege iz SDP-a druge vjeroispovijesti da imaju priliku sjediti u klubovima Srba, Hrvata i ostalih – kaže Hamzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.