PREDLOŽENI ZA IMENOVANJE

Svi kandidati za Vijeće ministara uspješno prošli pitanja Komisije

Od deset članova Komisije, koji su prisustvovali sjednici, podršku kandidatima dalo je sedam, dva su bila protiv, a jedan je bio suzdržan

Sa današnjeg sastanka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

23.1.2023

Na 3. sjednici Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine data je preporuka Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za potvrđivanje imenovanja kandidata za obavljanje dužnosti ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Od deset članova Komisije, koji su prisustvovali sjednici, podršku kandidatima dalo je sedam, dva su bila protiv, a jedan je bio suzdržan.

Protiv su glasali Jasmin Emrić iz NES-a i Milan Dunović iz DF-a, dok je Nermin Mandra iz SDA bio suzdržan.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za srijedu, 25. januara, kada će poslanici odlučivati o budućem sastavu Vijeća ministara. 

Podsjetimo, Komisija je preporučila potvrđivanje imenovanja: Elmedina Konakovića za ministra vanjskih poslova, Zorana Tegeltije za ministra finansija i trezora, Staše Košarca za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Davora Bunoze za ministra pravde, Edina Forte za ministra komunikacija i saobraćaja, Dubravke Bošnjak za ministricu civilnih poslova, Nenada Nešića za ministra sigurnosti, Zukana Heleza za ministra odbrane, te Sevlida Hurtića za ministra za Ijudska prava i izbjeglice.

Preporučeno je i potvrđeno imenovanje sljedećih zamjenika ministara: Josipa Brkića za zamjenika ministra vanjskih poslova, Muhameda Hasanovića za zamjenika ministra finansija i trezora, Ljiljane Lovrić za zamjenicu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Elvira Mahmuzića za zamjenika ministra pravde, Ognjena Janjića za zamjenika ministra komunikacija i saobraćaja, Marijane Mojić za zamjenicu ministra civilnih poslova, Ivice Bošnjaka za zamjenika ministra sigurnosti, Aleksandra Goganovića za zamjenika ministra odbrane, Slavena Galića za zamjenika ministra odbrane, te Duške Jurišić za zamjenicu ministra za Ijudska prava i izbjeglice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.