DIREKTOR GP

Galić komentirao internu istragu zbog Sky aplikacije

Galić napominje kako je navedeni predmet u mjerodavnosti Tužilaštva BiH

Galić: Podržavam rad Tužilaštva BiH. Fena

H. J. I.

30.1.2023

Povodom navoda pojedinih medijskih kuća kako Centralni istražni ured Granične policije BiH "potresa skandal zbog sky istraga", direktor Granične policije BiH Zoran Galić ustvrdio je u izjavi za Fenu da ta policijska agencija dosljedno i kontinuirano bori protiv kriminala i korupcije u vlastitim redovima te da neko "očigledno proizvodi senzaciju".

- U pojedinim medijima su se pojavile neistinite i neprovjerene informacije. Neko, očigledno, proizvodi senzaciju - izjavio je Galić tim povodom.

On je također ustvrdio kako se policijska službenica GPBiH Spomenka Markulj, prema njegovim saznanjima, nigdje ne spominje u aplikaciji Sky.

Galić napominje kako je navedeni predmet u mjerodavnosti Tužilaštva BiH, a Ured za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Granične policije BiH provodi internu istragu.

- Što se tiče drugih policijskih službenika i navoda, podržavam rad Tužilaštva BiH i tima koji je formiran od Tužilaštva BiH (Granična policija i SIPA) kako bi se provela istraga u ovom predmetu. Navedeni policijski službenici GPBiH privremeno su interno premješteni dok se ne završi istraga po tom predmetu - kazao je Galić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.