OŠTRE REKACIJE

Čavalić na meti SDfA-ovaca, brutalno ga izvrijeđali: Brane Lendu, "nije sedlo za magare"

Ovaj voli samo da je po portalima i TV pa lupeta da ga primjetimo, istakao je Mešalić

Admir Čavalić. Facebook

E. Abaz

19.2.2023

Uslijedio je niz napada, nakon što je Admir Čavalić, član Stranke za BiH i Federalni zastupnik, u medijima istakao da je zbog blokiranja procesa u formiranju vlasti i "gospodin Čavara dospio na američku crnu listu, vjerovatno će se to desiti i sa gospodinom Lendom." 

Naime, DF-ovci nisu čekali dugo, kako bi napali federalnog zastupnika, a samim time i stali u odbranu svog koalicionog partnera. Podsjećamo, Refik Lendo je član SDA.

Prvi koji je reagovao, bio je Zlatan Begić, član Predsjedništva DF-a i državni parlamentarac. 

- Za 80 miliona USD nisu ga uspjeli naučiti da razlikuje ustavno ovlaštenje od zloupotrebe ustavne norme i blokade. Doduše, to se ne uči po NGO "radionicama". Na stranu što je u vrijednosnom smislu sve pobrkao. Što bi rekli u Hercegovini, nije sedlo za magare. Zamislite bilo koga ko se boji prijetnji Admira Čavalića (bilo koga!). Teško ide, je li tako? Ni Amerika nije što je bila - poručio je Zlatan Begić.

Nedugo nakon Begića, oglasio se i njegov stranački kolega i zastupnik Mahir Mešalić. 

- Da li je moguće da radi pozicije Lidije Bradare iz HDZ-a, ovaj politički analfabeta prijeti generalu ARRBiH Lendi američkom crnom listom!? Baš me zanima šta kaže Semir Efendić i da li je ovo stav stranke? Ili ovaj voli samo da je po portalima i TV pa lupeta da ga primjetimo - istakao je Mešalić.

Pored DF-ovaca koji su odlučili da budu odbrambeni mehanizam Lende, oglasio se i Mirsad Tokača.

- Koji je ovo mamlaz?! Pa njegova stranka je u koaliciji s ljudima s tzv. "crne liste"! Dakle, on misli da se na "crnu listu" ide zbog poštovanja procedura?! On hoće Lendi da oduzme Ustavno pravo da odlučuje o onome za šta je nadležan - poručio je  Tokača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.