INFERIORNOST

Dr. Jahić usridu: Svi klanjaju i svi poste a jedni drugima govore "smrad, izdajnik, izrod, nevjernik, smutljivac, munafik, ćenifa, zahod..."

Obično se ovi tekstovi završavaju sa kelimama koje veličaju Boga dž.š. ili ajetima iz Kur'ana

Prof. dr. Elmir Jahić. Facebook

E. T.

19.2.2023

Prof. dr. Elmir Jahić, kardiolog svjetskog glasa, direktor Specijalne bolnice „Medical Institute Bayer“ u Tuzli, osvrnuo se na Facebooku na rječnik koji koriste bošnjački politički neistomišljenici. 

Status Dr. Jahića. Screenshot

- Smrad, izdajnik, izrod, nevjernik, smutljivac, munafik, ćenifa, zahod, slunto, klozet, šibicar, manipulant, ološ, okot, pederija, jadovi, dušman, vlah su samo neki od termina kojima neki "dobri Bošnjani", muslimani nazivaju svoje političke neistomišljenike, također muslimane, iako i jedni i dugi "namaz obavljaju, poste mjesec Ramazan, zekat daju". 

Obično se ovi tekstovi završavaju sa kelimama koje veličaju Boga dž.š. ili ajetima iz Kur'ana. Pored vulgarnosti, nerijetko su ove objave primjer nepismenosti koja je vjerovatno najbitniji razlog duhovne, intelektualne i u konačnici trenutne društveno-političke inferiornosti u kojoj se nalaze Bošnjaci - napisao je prof. dr. Jahić.

Dodaje da je sasvim prirodno i demokratski da ljudi imaju različite političke stavove. 

- Ne bi valjalo kada bi svi isto mislili. Preduslov sazrijevanja i napretka društva a time i države je pluralizam mišljenja. Jednoumlje nije jedinstvo. Međutim, različiti pogledi na političke stavove ne mogu se manifestovati grubim uvredama, vulgarnostima i posebno zloupotrebom vjere. To vodi isključivosti što je uvod za fašizam - dodaje prof. dr. Jahić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.