IZ SJEDIŠTA EMMAUSA

Iz Doboj Istoka pet šlepera pomoći krenulo ka Turskoj i Siriji

Pola pomoći smo putem naših partnesrkih organizacija planirali donirati narodu Turske, a polovinu narodu Sirije, rekao je Škrebo

Kamioni krenuli prema Turskoj i Siriji. H. Čalić

H. Čalić

20.2.2023

Uz tri šlepera, uglavnom hrane i vode za piće, koja su iz sjedišta HO "Međunarodni forum solidarnosti-Emmaus" otpremljena prošle sedmice, danas je iz Doboj Istoka ponovo krenula pomoć ugroženom narodu Turske i Sirije. 

Na dalek put krenuo je konvoj od pet šlepera najpotrebnije pomoći, a radi se o hrani, higijenskim potrebštinama, grijalicama, šatorima. Vozači su sa parkirališta firme "DMDE" krenuli u 15:30 minuta. Želja im je da sve prođe bez problema i da sretno stignu na svoja odredišta.

- Pola pomoći smo putem naših partnesrkih organizacija planirali donirati narodu Turske, a polovinu narodu Sirije. Ne želimo da niko ne bude u podređenom položaju. Osam šlepera, nije kraj, mi ćemo ovdje pomogati sve dok bude potrebno. Ide ramazan, pripremit ćemo im i ramazanske pakete - kazao je zamjenik direktora MFS-Emmaus Almedin Škrebo.

Almedin Škrebo. H. Čalić


Koordinatorica humanitarne pomoći Ekrema Salihbašić, koja je uposlenica u ovoj humanitarnoj organizaciji deset godina, ističe da radnicima i volonterima koji danonoćno rade na razvrstavanju pomoć ništa nije teško, kada znaju šta je sve prestrpio i koje je žrtve podnio narod Turske i Sirije.

Ekrema Salihbašić. H. Čalić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.