ZASTUPNIK SDP-A

Karajbić: Imali smo konsultacije s OHR-om

Svako onaj ko ima većinu u oba doma Parlamenta FBIH treba da bude vlast, rekao je

Elvir Karajbić. SDP BiH

S. S.

25.2.2023

Elvir Karajbić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH potvrdio je da se u zgradi OHR-a vrše konsultacije Visokog predstavnika sa predstavnicima stranaka a u vezi nastale situacije oko formiranja Vlade FBIH.

- Predsjednik Nikšić i zastupnik Dizdar razgovaraju ispred SDP-a sa Međunarodnim organizacijama. Vi znate da OHR razgovara sa svojim političkim partijama i nije sporno da su bili određeni kontakti sa OHR-om. Oni razgovaraju sa svima. Za detalje trebate pitati predsjednika i one koji su išli na razgovor. Svako onaj ko ima većinu u oba doma Parlamenta FBIH treba da bude vlast - objašnjava Karajbić za Hayat.

Dodaje da se većina poštuje u svim demokratskim sistemima u svijetu tako da bi se trebala i ovdje poštovati.

- Isto tako treba poštovati i specifičnost kada su u pitanju predsjednik i potpredsjednici FBIH koji predstavljaju većine u Domu naroda i kompletan proces implementacije vlasti FBIH treba riješiti dijalogom. Mislim da su većine te koje postoje u oba doma i treba ih poštovati i jedni i drugi. Bilo kakvo nametanje nije dobro. Nametanje u smislu jačanja države BiH je jedino dobro. Politički je razgovarati sa svakim i najbolje je da se dogovorom dođe do rješenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.