SARAJEVO

Bećirović i komandant EUFOR-a u BiH: Očuvanje stabilnog okruženja za sve građane

Bećirović je izrazio je zahvalnost na dosadašnjoj saradnji EUFOR-a sa Oružanim snagama BiH i drugim institucijama u Bosni i Hercegovini

Bećirović i komandant EUFOR-a. Predsjedništvo BiH

S. S.

14.3.2023

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je u novoimenovanog komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Helmuta Habermajera (Helmut Habermayer).

Na sastanku su prisutvovali pukovnik Donal Burke, 2. vojni pomoćnik komandanta EUFOR-a i ambasador Gabor Andraš Horvat (Andras Horvath), politički savjetnik komandanta EUFOR-a.

Garant stabilnosti i sigurnosti

Tokom razgovora član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je pozvao na veće prisustvo EUFOR-a u Bosni i Hercegovini i istakao važnu ulogu EUFOR-a u našoj zemlji kao garanta stabilnosti i sigurnosti.

Član Predsjedništva BiH Bećirović je poručio da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena očuvanju stabilnog okruženja za sve građane, euroatlantskoj perspektivi i doprinosu međunarodnom miru.

Član Predsjedništva BiH Bećirović i komandant EUFOR-a Habermajer ukazali su na važnost implementacije Ugovora o saradnji i obuci za 2023. godinu između EUFOR-a i Oružanih snaga BiH, posebno sa PSOTC-om - Centrom za obuku za sigurnosne operacije.

Realizacija dosadašnjih aktivnosti

Bećirović je izrazio je zahvalnost na dosadašnjoj saradnji EUFOR-a sa Oružanim snagama BiH i drugim institucijama u Bosni i Hercegovini. On je odao priznanje za realizaciju dosadašnjih aktivnosti, koje su pokazale EUFOR-ove sposobnosti i EU predanost evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i generalmajor Helmut Habermajer izrazili su želju da se i u narednom periodu nastavi uspješna saradnja Bosne i Hercegovine i EUFOR-a.

Bećirović i komandant EUFOR-a. Predsjedništvo BiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.