CENTROTRANS SE OGLASIO

Urušavanje ostatka zgrada na Marindvoru uzrokuju kašnjenja autobusa

Naše cijenjene putnike molimo za razumijevanje, poručili su iz Centrotransa

Centrotrans: Bilježimo ogromne gužve. A. Ovčina / Facebook

A. O.

15.3.2023

Od početka rekonstrukcije tramvajske pruge Centrotrans vlastitim autobusima, u iznimno teškim uvjetima, čini sve kako bi građanima Sarajeva obezbijedio adekvatan prijevoz kojim na vrijeme mogu doći do svog odredišta - škole, fakulteta, firme, institucije, bolnice…

Kako navode u svom saopćenju, do sada su uspijevali da, uz povremene kratkotrajne zastoje u saobraćaju, na kvalitetan način izvrše preuzete obaveze.

Ogromne gužve 

- Nažalost, u posljednjih nekoliko dana, zbog urušavanja ostataka zgrada na Marindvoru i zatvaranja saobraćajne trake namijenjene za kretanje vozila javnog prijevoza, tokom dana na trasi od Muzeja do Skenderije bilježimo ogromne gužve u saobraćaju a u vrijeme odlaska na posao ili školu dolazi do potpune blokade kretanja naših autobusa. 

Zbog svega navedenog, ne našom krivicom, dolazi do poremećaja u održavanju reda vožnje što uzrokuje nervozu i nezadovoljstvo putnika.

Apel na nadležne 

Imajući u vidu značaj javnog prijevoza za sve aktivnosti građana Kantona Sarajeva apelujemo na nadležne organe da poduzmu hitne mjere kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje prijevoza putnika.

Naše cijenjene putnike molimo za razumijevanje te ih uvjeravamo da činimo sve što je do nas kako bismo pružili adekvatnu uslugu – poručili su iz Centrotransa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.