ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović povodom Dana grada Sarajeva: Pobijedila je ideja BiH i zajedničkog života

Sarajevo i BiH će iz godine u godinu biti sve jači, a oni koji nasrću na BiH osuđeni su na propast prije ili kasnije, rekao je Bećirović

Denis Bećirović. Anadolija

H. J. I.

6.4.2023

Zlotvori koji su od 1992. do 1996. ubijali djecu Sarajeva, starce i žene ne razlikuju se suštinski od zlotvora iz Drugog svjetskog rata, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Odavanjem počasti i polaganjem cvijeća ispred Vječne vatre, spomenika žrtvama Drugog svjetskog rata, jutros je u Sarajevu počelo obilježavanje Dana grada Sarajeva.

- Sarajevo je 6. aprila 1945. godine oslobođeno od nacifašizma. Zatim, 5. i 6. aprila 1992. godine počela je opsada Sarajeva. Zlotvori koji su od 1992. do 1996. ubijali djecu Sarajeva, starce, žene, građane i građanke Sarajeva ne razlikuju se suštinski od zlotvora iz Drugog svjetskog rata - naglasio je Bećirović.

Ipak, smatra član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ideja Sarajeva je pobijedila.

- Ideja Bosne i Hercegovine je pobijedila, ideja zajedničkog života je pobijedila. Sarajevo i Bosna i Hercegovina će iz godine u godinu biti sve jači, a oni koji nasrću na Bosnu i Hercegovinu osuđeni su na propast i oni sigurno, prije ili kasnije, idu na smetljište historije - dodao je Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.