SARAJEVO

Kamerni teatar 55 priprema triologiju "Sin", "Majka", Otac": Režiju potpisuje Dino Mustafić

Premijere predstava su planirane u periodu maj-juni 2023. godine

Dino Mustafić. Ivo Cagalj/PIXSELL

H. J. I.

12.4.2023

Na sceni Kamernog teatra 55 u toku je rad na jednom od najvećih projekata u regionu. Riječ je o trilogiji "Sin", "Majka", "Otac" po dramskim tekstovima Floriana Zellera, za kojeg britanski Guardian tvrdi da je jedan od najuzbudljivijih dramskih pisaca, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

Režiju potpisuje Dino Mustafić

Režiju sve tri predstave radi Dino Mustafić. Premijere predstava "Sin", "Majka" i "Otac" su planirane u periodu maj-juni 2023. godine.

Svaki čovjek se može prepoznati u likovima predstava koje čine trilogiju kao i u situacijama u kojima se oni nalaze. Predstave se bave porodičnim odnosima, čestim iluzijama i greškama, izazivanjem osjećaja krivice, straha, otuđenosti, čežnje za bliskošću, brige i ljubavi.

Društveno neprihvaćene teme

- Cilj nam je da se u pozorištu progovori o društveno neprihvaćenim temama kao što su: suicid, razvod, mentalne bolesti, pozicija žene u porodici, dječija perspektiva na turbulentni svijet, starenje i smrt. U periodu koji slijedi, Kamerni teatar 55 će biti mjesto susreta na kojem će se kroz vješto dramsko sredstvo miješanja realnosti i fantazije uhvatiti unutrašnji svijet junaka trilogije i posmatrati ljudska duša. Ovo su predstave u kojima nema malih uloga i svi likovi su važni. Briljantnom glumačkom ansamblu Kamernog teatra 55, pridružit će se gosti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije - istakli su iz Kamernog 55.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.