ODRŽALI SASTANAK

Košarac i Ćosić o važnim projektima za razvoj Istočnog Sarajeva

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o finansijskoj podršci za organizaciju sajamskih manifestacija

Ljubiša Ćosić i Staša Košarac. Fena

FENA

18.4.2023

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac posjetio je danas Gradsku upravu Grada Istočno Sarajevo i razgovarao sa gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem o realizaciji projekata za zaštitu životne sredine.

Implementacija projekata

Sagovornici su poseban fokus stavili na mogućnost implementacije projekata koji bi bili podržani sredstvima iz Zelenog klimatskog fonda u saradnji s određenim međunarodnim organizacijama.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu intenziviraju aktivnosti na realizaciji projekata u općinama u sastavu grada Istočno Sarajevo, s akcentom na zbrinjavanje otpada i izgradnju gradske spalionice.

Razvoj poljoprivrede i turizma

Ministar Košarac i gradonačelnik Ćosić također su dogovorili da u narednih desetak dana organiziraju sastanak s predstavnicima UN Organizacije za hranu i poljoprivredu (UN FAO), kako bi se razgovaralo o izradi strategije za razvoj poljoprivrede i strategije za razvoj turizma u Istočnom Sarajevu.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o finansijskoj podršci za organizaciju sajamskih manifestacija na području Istočnog Sarajeva, te ukazali na važnost realizacije projekta ''Romanijska kuća'' na Sokocu - saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.