POTPREDSJEDNIK FBIH

Lendo čestitao Ramazanski bajram: Bošnjaci, kao vezivno tkivo naše države se ne smiju dijeliti, niti udaljavati jedni od drugih

Svim muslimanima želim dobro zdravlje, svakih hajr i da predstojeće bajramske dane provedu u porodičnom i svakom drugom rahatluku

Refik Lendo. N. Šaljić

FENA

20.4.2023

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo uputio je čestitku reisu-l-ulemi dr. Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini, dijaspori i regiji u povodu Ramazanskog bajrama.

- Uvaženi reisu-l-ulema Kavazović, Vama lično i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, zemljama regije i dijaspori upućujem iskrene čestitke povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama. Želim da bajramske mubarek dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i blagostanju, dijeleći radosti bajrama sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama, u duhu naše bosanskohercegovačke tradicije i svega onog što nas čini prepoznatljivim i specifičnim. Bajrami su se uvijek dočekivali i baklava se uvijek jela sa našim komšijama i susjedima, i tako će biti još vjekovima, dok je naše jedine Bosne i Hercegovine.

Bošnjaci, kao vezivno tkivo naše države se ne smiju dijeliti, niti udaljavati jedni od drugih. Moraju biti jedinstveni po pitanju očuvanja naše jedine domovine, države Bosne i Hercegovine, očuvanja našeg naroda i svih građana koji je osjećaju kao svoju domovinu. Mi rezervne domovine nemamo i tako se moramo i ponašati!

Na kraju, još jednom svim muslimanima želim dobro zdravlje, svakih hajr i da predstojeće bajramske dane provedu u porodičnom i svakom drugom rahatluku, praćeni riječima: Bajram Šerif Mubarek Olsun! - stoji u čestitki potpredsjednika FBiH Refika Lende, saopćeno je njegovog kabineta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.