DAN ŠEHIDA U TUZLI

Ef. Huskanović: Molit ćemo Boga da naši šehidi budu naše šefadžije na Sudnjem danu

Da dragi Bog čuva sve nas i zaštiti našu domovinu BiH, poručio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović

Dan šehida obilježen u Tuzli. A. Bešić

N. Aj.

22.4.2023

Dan šehida danas je obilježen i u Tuzli i tu na nekoliko lokacija.

Fatiha je proučena i cvijeće je položeno na spomen obilježjima "Kapija", mezarjima "Slana Banja" i "Goli Brijeg" dok su tevhid i hatma-dova proučeni u Čaršijskoj i drugim tuzlanskim džamijama.


Dan šehida - Avaz
Dan šehida - Avaz
Dan šehida - Avaz
Dan šehida - Avaz
Dan šehida - Avaz
+9

- Na današnji dan, kada se obilježava Dan šehida, prisjećamo se svih onih koji su izgubili svoje živote. Posebno bih iskazao poštovanje svima onima koji su bilo koje druge vjere stali u odbranu domovine BiH - rekao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Dodao je da nekada možda zaboravimo, ali da je toliko tada trebalo snage da se, razlikujući od većinskog razmišljanja naroda, iskaže volja i namjera i čak da se položi svoj život u odbrani domovine. 

- Ako Bog da, molim dragog Boga, na ovom mjestu da nam podari generacije koje će bez obzira na, kako mi to u mevludskoj dovi kažemo, rasu, porijeklo, pleme, rod, dakle narod, u BiH dolazi i doći će vrijeme, ako Bog da, da će svi biti zdušno za njenu samostalnost, suverenitet i njenu cjelovitost. Za sve ono što smo i glasali 1992. godine na referendumu, da dragi Bog čuva sve nas i zaštiti našu domovinu BiH.  Molit ćemo Boga da naši šehidi budu naše šefadžije na Sudnjem danu - poručio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.