OŠTRA REAKCIJA

Sanja Vulić izvrijeđala Bećirovića: "Primitivne i uvredljive izjave"

Ona je navela da je Opći okvirni sporazum za mir u BiH jasno definisao da imovina pripada entitetima

Vulić: To nije put do funkcije. Printscreen

E. A.

23.4.2023

Sanja Vulić, šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, odgovorila je članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću.

Naime, Vulić je reagirala na izjave Bećirovića o predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku, te je tom prilikom za Srnu izjavila da "ovako primitivne i uvredljive izjave ne bi dali ni u najnecivilizovanijim krajevima, a kamoli jedan od članova Predsjedništva".

Put do pozicije

- Pominjanje i prijetnje Miloradu Dodiku nisu put do pozicije predsjednika SDP-a, uostalom, histeričnost Bećirevića potvrđuje da je Zukan Helez obezbijedio većinu glasova za prvog čovjeka stranke - navela je Vulić.

Ona je navela da je Opći okvirni sporazum za mir u BiH "jasno definisao da imovina pripada entitetima", a "to što bi Bećirović da provodi politiku učitelja i svog uzora Bakira Izetbegovića, pa da BiH islamizuje nije po slovu Dejtona".

Predmet osude

- Da međunarodna zajednica poštuje Dejton, ovakve izjave člana Predsjedništva bile bi predmet osude, a sam Bećirović bio bi sankcionisan. Јedina istina u BiH je da dio međunarodne zajednice i određeni Bošnjaci rade na istrebljenju Srba i Hrvata iz BiH - kaže Vulić.

Ona je poručila Bećiroviću da prihvati "realnost i činjenicu da će RS uvijek biti, a islamske BiH - nikada".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.