UČESTVOVALO OKO 200 LJUDI

Uplaćen kompletan iznos za odlazak na hadž nane Fate Orlović

Organizatori su uputili veliku zahvalnost svim sponzorima ove akcije

Nana Fata Orlović. Avaz

H. J. I.

4.5.2023

Humanitarna oragnizacija Bošnjaci Frankfurta i dijaspore i web magazin Bošnjaci.net saopćili su da je putem Fondacije Asr na račun Ureda za hadž Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izvršena uplata kompletnog iznosa namijenjena za svrhe hadža nane Fate Orlović.

Ovom informacijom su, kako ističu, željeli obradovati sve sve sponzore koji su učestvovali u ovoj hediji za odlazak na hadž za nanu Fatu Orlović.

Zbog korone nije mogla ići na hadž

Podsjećaju da zbog epidemije COVID-19 i ograničenog kretanja starijih osoba nana Fata nije mogla posjetiti Mekku i Medinu.

- Napokon, ove godine su ukinute sve restrikcije, tako da se, hvala Allahu, ukazala prilika da se bošnjačkoj heroini Nani Fati ispuni želja da obavi hadž, umru i da njeno vedro lice ozari Allahov nur, mubarek Kabbe i mubarek mjesta u Mekki i Medini kojima je koračao voljeni Poslanik Muhammed s.a.v.s. Molimo Allaha dž.š., da Nani Fati podari dobro zdravlje i da bez poteškoća obavi hadž, da joj bude hadž mebrur. Amin! - saopćeno je.

Učestvovalo oko 200 osoba

Organizatori su uputili veliku zahvalnost svim sponzorima ove akcije, napomenuvši da je u njoj učestvovalo oko 200 osoba od Švedske do Sjeverne Amerike.

- Zahvalnost upućujemo reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i Uredu za hadž IZ BiH koji su inicijatori od samog početka i obećali su da će sve uraditi da Nani Fati omoguće i olakšaju da putuje na hadž i na taj način obraduju našu heroinu, pokretače akcije i sve sponzore - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.