TUZLA

Vlada TK nastavlja s ulaganjima u zdravstvenim sistem

Shodno ovom ugovoru, Vlada će Općoj bolnici u Gračanici, putem Ministarstva zdravstva, staviti na raspolaganje 150.000 KM

Vlada TK nastavlja s ulaganjima u zdravstvenim sistem. Fena

FENA

8.5.2023

Vlada Tuzlanskog katona donijela je odluku o nastavku ulaganja u zdravstveni sistem na području kantona te je danas dala saglasnost na tekst Ugovora o sufinansiranju nabavke medicinske opreme između Ministarstva zdravstva TK i JZU Opća bolnica Dr. "Mustafa Beganović" Gračanica.

- Shodno ovom ugovoru, Vlada će Općoj bolnici u Gračanici, putem Ministarstva zdravstva, staviti na raspolaganje 150.000 KM u svrhu sufinansiranja nabavke medicinske opreme. U ovoj nabavci, bolnica će osigurati dodatnih 15.000 KM, a od dodijeljenih sredstava Opća bolnica Dr. 'Mustafa Beganović' Gračanica će nabaviti automatizovani biohemijski analizator, analizator elektrolita - jonometar, hematološki analizator s opcijom za retikulocite i tjelesne tekućine, te hirurški operacioni stol - navela je na press konferenciji ministrica zdravstva Duška Bećirović.

Danas je razmatrano i niz tačaka tehničkog karaktera, a prihvaćen je Izvještaj o radu Kantonalnog pravobranilaštva u Tuzli za 2022. godinu. U radu Kantonalnog pravobranilaštva u toku 2022. bila su ukupno 7.614 predmeta, što je za 95 predmeta više nego u prethodnoj godini. Ukupan broj predmeta u radu Pravobranilaštva predstavlja zbir 6.340 predmeta prenesena iz 2021. godine i 1.274 predmeta zaprimljena u 2022. godini. Od ukupnog broja predmeta u radu, u toku godine je riješeno njih 1.411.

Vlada je odobrila i 50.000 KM Udruženju Centar za razvoj i podršku (CRP) Tuzla, u svrhu sufinansiranja nastavka implementacije projekta "Inovativnim umom do ICT pametnih škola" („PAMETNE ŠKOLE 2“), koji se implementira u okviru EU/IPA INTERREG Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

U skladu s Programom manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2023. godinu, Vlada je odobrila 10.000 KM Udruženju/Udruzi za fizioterapiju Federacije Bosne i Hercegovine na ime troškova organizacije i realizacije 5. međunarodnog kongresa fizioterapeuta BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.