SARAJEVO

Prof. dr. Kuršumović danas će za osoblje Opće bolnice održati predavanje

Objavila je brojne publikacije i prezentacije na međunarodnim kongresima, a zabilježila je i 800 citata na Academia.edu

Prof.dr. Adisa Kuršumović. Facebook

A. O.

7.6.2023

Prof. dr. Adisa Kuršumović, rođena Zvorničanka, a danas državljanka Njemačke, ima čak pet specijalizacija: specijalizaciju iz opće medicine, neurohirurgije, intenzivne medicine, radiologije i neuroradiologije, te subspecijalizacije iz hirurgije perifernih nerava, spinalne neurohirurgije i vaskularne hirurgije. Kolegama u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu danas će održati predavanje o temi“ Endovaskularna terapija moždanog udara“.

Doktorica Kuršumović je u BiH je završila srednjoškolsko obrazovanje, a onda dolazi rat i izbjeglička priča. Medicinski fakultet je završila u Gracu u Austriji, za pet godina, godinu ranije nego je predviđeno. Iza nje je uspješan lični i akademski put, a danas ima višegodišnje radno iskustvo na vodećim pozicijama.

Objavila je brojne publikacije i prezentacije na međunarodnim kongresima, a zabilježila je i 800 citata na Academia.edu. Radi kao šefica neurovaskularnog centra u Villingen - Schwenningen u Schwarzwaldu, a od 2018. godine vanredni je profesor na Univerzitetu Furtwangen na masterstudiju Technical Physician.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.