ŽESTOKO REAGOVAO

Mijatović se osvrnuo na kritike Kraljeviću: Prije nego što pustite brutalnu laž i spin, pozovite nas da se ne brukate

Istakao je da su krenuli kao tim, da će tako i nastaviti, a da će spin majstori brzo početi da demantuju sami sebe

Kraljević, Nikšić i Mijatović. Facebook

S. S.

14.6.2023

Ministar razvoja, preduzetništva i obrta Vojin Mijatović (SDP) se osvrnuo na medijske kritike upućene ka ministru finansija Toniju Kraljeviću (HDZ).

- “FBiH blokirala isplatu 80 miliona KM za RS, Ministar Kraljević nije ispoštovao dogovor Nikśića, Čovića i Dodika”, ovo su naslovi nakon velikog razočarenja onih koji mjesecima spinuju priču oko izdaje. Neophodno je svaki dan objašnjavati javnosti, da se odluke koje su u interesu građana ne donose ni na kakvim stranačkim sijelima, niti kafanama kao što je to bio običaj ranije – naveo je Mijatović.

Ističe da se odluke donose u institucijama, a na razočarenje onih koji su navikli da se odluke donose po kafanama i da je normalno preglasavanje i haos u Vladi FBiH.

- Moram ih razočarati, ovaj saziv Vlade funkcioniše kao tim. Ministar Kraljević je sjajan dopremijer i ministar, koji provodi odluke i dogovore u okviru Vlade FBiH, a u interesu građana FBiH. Nažalost, danas je postao senzacionalizam da se sarađuje i da se odluke donose u institucijama u korist građana – kazao je Mijatović.

Istakao je da su krenuli kao tim, da će tako i nastaviti, a da će spin majstori brzo početi da demantuju sami sebe.

- Mali savjet prije nego što pustite brutalnu laž i spin, barem oko bitnih stvari za građane, nazovite, pitajte dat ćemo vam informaciju, da se ne brukate džaba – zaključio je ministar Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.