"AVAZ" NA LICU MJESTA

Delegacija Grada Trebinja položila cvijeće na spomenik borcima NOR-a

Antifašizam podrazumjeva pravedniji, humaniji svijet i borbu protiv svake vrste diskriminacije, istakao je Ćapin

Sa obilježavanja. P. Mucović

P. Mucović

4.7.2023

Polaganjem cvijeća na Spomenik borcima NOR-a i žrtvama fašističkog terora u gradskom parku, u Trebinju je obilježen 4. juli, Dan borca iz Drugog svjetskog rata.

Cvijeće su položili predstavnici trebinjskog SUBNOR-a, gradske uprave Trebinje i Socijalističke partije, poručivši da ideja antifašizma nikada ne smije biti zaboravljena radi mira, slobode i jednakosti.

Prema riječima Rajka Ćapina predsjednik SUBNOR Trebinje univerzalna i svevremenska ideja atifašizma mora afirmisati i promovisati, naročito u vremenu kada se avet neofašizma nadvila nad svima nama.

- Antifašizam podrazumjeva pravedniji, humaniji svijet i borbu protiv svake vrste diskriminacije - istakao je Ćapin.

Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja, je rekao da se na ovaj datum trebamo okupljati u što većem broju, kako bi poslali poruke budućim generacijama da antifašizam nema alternativu i da se moramo truditi i njegovati mir.

- Jedino mir donosi stabilnost, prosperitet kako na lokalnom nivou, tako i mnogo šire. Čin pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu je bio viteški čin, kad se uzme u obzir koliko je bio nadmoćan neprijatelj, ali se pokazalo da se i takav savladao uz jedinstvo i jasno postavljene ciljeve - zaključio je Bošković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.