"PSIHOLOŠKO MUČENJE"

Crnadak: Vlast je rekla da će pratiti zaposlene putem GPS-a, moraju doći na koncert Baje Malog Knindže i Goci benda

Gdje smo mi pogriješili, zašto smo u ovoj situaciji, rekao je Crnadak

Igor Crnadak. PDP

H. J. I.

16.7.2023

- Upravo ovdje, simbolično, ispred Narodne skupštine RS želim da pošaljem još jedan apel da se zaustavi zakon kojim se ubija sloboda govora, ubija mogućnost različitog mišljenja u Republici Srpskoj – rekao je šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS Igor Crnadak na današnjoj konferenciji za medije, govoreći o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika kojima se uvodi kriminalizacija klevete, što će se naći na dnevnom redu NSRS u utorak, 18. jula.  

"Udar SNSD-a na RS"

Crnadak kaže da to ludilo mora da se zaustavi i da to nije borba za opoziciju, nego za RS i njenu budućnost.

- Ovo je udar SNSD-a na RS. Ako se usvoji ovaj zakon dobijamo klasičnu strahovladu, a proces pravljenja diktature se usvajanjem ovog zakona završava. RS tako postaje balkanska Čečenija i Sjeverna Koreja – naveo je Crnadak.

U ime Kluba poslanika PDP-a u NSRS osudio je činjenicu da ministarstva i druge vladine institucije vrše snažan pritisak na zaposlene da dođu na večerašnji koncert Baje Malog Knindže i Goci benda.

Putem GPS-a će pratiti telefone

- Gdje smo mi pogriješili, zašto smo u ovoj situaciji? U jednom broju institucija je ljudima rečeno da će se putem GPS pratiti njihovi telefoni i da će morati biti registrovan svako ko se ne pojavi na koncertu. Nama su rekli da preuveličavamo kada govorimo da je ovo što radi režim zapravo Goli otok. Ovo je kombinacija Golog otoka i Orvelove „1984“ u kojoj vlast pomoću psiholoških trikova, psihičkog mučenja svog naroda i najviših tehnoloških dostignuća kontroliše um svakog pojedinca u svom režimu. To nas čeka ako se ovako nastavi – poručio je Crnadak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.