DOBIO DOŽIVOTNU KAZNU

Ambasada SAD: Hapšenje Kandića je dobar primjer saradnje koju SAD imaju s institucijama BiH

Pohvaljujemo bh. službe za provođenje zakona i sigurnosne službe za njihovu odličnu saradnju i međusobnu koordinaciju i koordinaciju s vladom SAD

Mirsad Kandić. Sud BiH

S. S.

17.7.2023

Iz Ambasade SAD u Sarajevu potvrdili su ranije informacije da je Mirsad Kandić osuđen na doživotnu kaznu zatvora nakon što je na suđenju u maju 2022. godine osuđen po jednoj tački optužnice za udruživanje radi pružanja materijalne podrške ISIS-u i pet suštinskih tačaka za pružanje materijalne podrške ISIS-u u vidu osoblja, usluga, oružja, imovine i opreme, te lažne dokumentacije i identifikacije, sve u periodu od januara 2013. do juna 2017. godine, kada je uhapšen u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

- Hapšenje Kandića bio je vrlo dobar primjer odlične saradnje koju SAD ima s institucijama BiH u borbi protiv terorizma. Pohvaljujemo bh. službe za provođenje zakona i sigurnosne službe za njihovu odličnu saradnju i međusobnu koordinaciju i koordinaciju s Vladom Sjedinjenih Američkih Država, jer je zajedničkim naporima jedini način uspješne borbe protiv terorizma - naveli su iz Ambasade SAD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.