GRADSKI PRIJEVOZ

Građani se žale na nesnosne vrućine, a iz GRAS-a nikakvog odgovora

Iz GRAS-a odbili da odgovore na naše pitanje pod izgovorom da su na džumi

GRAS: U kakvom su stanju vozila. Instagram

Sara Čengić

21.7.2023

S obzirom na to da su temperature u posljednjih nekoliko dana veoma visoke, mnogi građani žalili su nam se na problem u vezi s klima-uređajima u vozilima javnog gradskog prijevoza.

Maida Agić, koordinator prodaje i marketinga „Centrotransa“, u razgovoru za "Avaz" navela je da je čak 95 posto autobusa, kao i svi mini busevi klimatizirano te da se sistemi redovno servisiraju, kao i da rade u 79 od 102 autobusa.

"Centrotrans" klimatiziran

- Održavanje režima javnog gradskog prijevoza za vrijeme preopterećenosti i velikih gužvi na gradskim saobraćajnicama, uz izrazito visoke temperature, svakako je tehnički ogroman izazov koje naše kolege iz sektora gradskog i prigradskog saobraćaja i tehničkog održavanja nastoje uspješno riješiti - kaže Agić.

Iz GRAS-a smo pokušali dobiti odgovor, ali prvi izgovor je bio da nemaju struje, nakon toga je rečeno da su na džumi te da trenutno nema niko da odgovori na naša pitanja, pa su nam nakon toga poručili da odgovor očekujemo 17. jula. Taj datum je prošao, a odgovor nije stigao.

Saračević: Autobusi kasne. Instagram

Glas građana

Mubera Šabanija kaže kako autobusi uvijek kasne te da su velike gužve i vrućine.

- Autobusi nemaju klima-uređaje, a karte su poskupjele na 1,80 KM, bez uzimanja u obzir da se vozimo u starim vozilima - kaže Šabanija.

Saračević tvrdi da klima-uređaji ne rade u autobusima, trolejbusima i tramvajima.

- Vruće je i gužve su ogromne, a autobusi kasne. Poskupljenje karte je kao i svako drugo poskupljenje, a ja sam na birou, pa imam kupon koji košta 20 KM - kaže Saračević.

Ima i zadovoljnih

Smail Tokača je, ipak, zadovoljan gradskim prijevozom. Kaže kako se stanje u gradskom saobraćaju popravlja te da nema nikakve posebne zamjerke.

- Nemam zamjerke, a posebno sada kada je „Centrotrans“ preuzeo linije. Uopće ne čekam. Nama građanima niko ne može udovoljiti, kada je kiša, ne valja, kada je sunce, ne valja, a karte uopće nisu skupe - kaže Tokača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.