PREMIJER POTPISAO

Vlada BPK za projekte 28 neprofitnih organizacija izdvojila 105.500 KM

Nije dovoljno, ali naravno da smo zahvalni Vladi na čelu s premijerom jer ova sredstva će nam sigurno pomoći, kazao je Ramović

Vlada BPK. Fena

FENA

26.7.2023

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov potpisao je danas ugovore s korisnicima sredstava po programu Vlade BPK Goražde Tekući transferi neprofitnim organizacijama.

Na osnovu javnog poziva za realizaciju projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija u 2023. godini, Vlada BPK Goražde odobrila je iznos od 105.500 KM, a sredstva je dobilo 28 neprofitnih organizacija, udruženja i sportskih kolektiva s područja BPK Goražde.

Najveći iznos od 33.500 KM pripalo je Fudbalskom klubu Goražde.

- Nije dovoljno ali naravno da smo zahvalni Vladi na čelu sa premijerom jer ova sredstva će nam sigurno pomoći u našem daljem radu, s obzirom da imamo dosta problema. Krećemo u potragu za generalnim sponzorom bez kojeg smo ostali i nadamo se da ćemo to uspjeti riješiti, a akcenat u našem radu ćemo staviti na stabilizaciju kluba kako finansijski tako i u drugim segmentima i budžet se mora smanjiti da bude u skladu s našim mogućnostima. Moramo se okrenuti prvenstveno mladim igračima i napraviti klub koji će njima biti afirmacija – kazao je predsjednik FK Goražde Sinan Ramović.

Premijer BPK Edin Ćulov naglasio je da će Vlada BPK Goražde posebno insistirati na pravdanju utroška dodjeljenih sredstava, što će, kako je kazao, biti jedan od prioritetnih uslova za nastavak saradnje i u narednom periodu.

-Sredstva su podijeljena na dvadeset osam udruženja, što dokazuje da Vlada BPK Goražde podržava projekte nevladinih oraganizacija koje egzistiraju na području našeg kantona, a koje svojim aktivnostima opravdavaju podršku koju dobijaju. Uz sve napore najznačajnija pomoć i podrška pružena je FK 'Goražde', koji se trenutno nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, kako bi im bar djelimično olakšali u skladu sa finansijskim mogućnostima. Iznos od 33.500 KM možda je nedovoljan, ali se nadamo da će uz ovu podršku dobiti pomoć i od privrednih subjekata, kako bi i u budućnosti pružali dobre sportske rezultate - kazao je Ćulov.

Riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde koja je prepoznala značaj projekata i odobrila sredstva za njihovu implementaciju, uputili su predsjednik udruženja "Moje selo Kostenik – Novo Goražde“ Vahid Kanlić i predsjednica udruženja“SEKA“ Esma Drkenda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.