STANJE KATASTROFALNO

Građani iz Općine Centar o neispunjenim obećanjima: Ništa nije završeno, nikada goreg načelnika nismo imali

Što se tiče opoziva, bez imalo sumnje vjerujem da će građani kazniti načelnika i njegov odnos prema nama, rekao je Amir Dugalija

Građani Općine Centar ogorčeni. Facebook

30.7.2023

Prije nekoliko dana, 18 vijećnika potpisalo je inicijativu za opoziv načelnika sarajevske općine Centar Srđana Mandića.  Inicijativu za smjenu su pokrenuli vijećnici NiP-a, SBB-a i dio nezavisnih vijećnika. 

Mandić (Naša stranka) je nakon toga uputio zahtjev za preispitivanje Odluke o pokretanju opoziva Općinskom vijeću. On je istakao da pokušava iskoristit ono "što zakon omogućava, kako bi se izbjegao referendum." Rekao je kako iza svega stoji Jasmin Ademović (NiP). 

Stanje u Općini Centar katastrofalno

Nakon pokretanja inicijative za smjenu Mandića, reakcije se ne stišavaju. Kako je u razgovoru za portal "Avaza" istakao Amir Dugalija, stanovnik Općine Centar, stanje u Općini je katastrofalno. 

- Rade se nebitni projekti koji nisu prioritet dok dijelovi Općine kojima je potreba pomoć stoje, čekaju bolje dane ili novog načelnika. Od načelnika Mandića smo slušali konstatne laži i obećanja da će se problemi riješiti. Rekonstrucija ulice Panjina Kula traje presporo, do sada nisu uradili ni pola a radovi su trebali biti pri kraju. Ispred savjeta MZ uputili smo poziv načelniku i direktoru ViK-a za zbog građana da nam odgovore na pitanja i riješe naš problem. Nisu se udostojili ni da odgovore da neće doći - započinje razgovor Dugalija. 

Dugalija: Smeće je na svakom ćošku. Facebook

Kako naglašava, putem vijećnika su pokušali doci do ugovora o izvođenju radova, a iste nikada nisu dobili iako ih je načelnik dužan dostaviti.

- Smeće je na svakom ćošku, Općina je prljava, pokošeno nije skoro ništa. Sada će djeca u školu ići pješke našom ulicom, što je veoma rizično. Mogu se slučajno povrijediti, okliznuti ili da ih kamen udari dok automobil prolazi. Ko će sutra odgovarati kada nečije dijete nastrada - upitao je Dugalija.

O opozivu pričali danima

Ističe da su o opozivu pričali danima.

- Licčno sam pozitivno iznenađen stavom vijećnika NiP-a i čestitam svima na hrabrosti i ispravnoj odluci. Ne postoji referendum koji može kostati više nego nerad načelnika. Javni pozivi čekaju po tri ili četiri mjeseca da se načelnik udostoji doći u Općinu da potpiše ugovore što je sramota - govori nam Dugalija.

On se također pita šta je koštalo preko 400.000 KM na rekonstruciji mosta Festina lente, te zašto se renovira most koji je zadnji napravljen u gradu.

- Bosanski ćilim je za sjesti i plakati, žali Bože para. U Nahorevu su smanjili ulicu, tako da se sada dva automobila ne mogu mimoići. Katastrofa živa, jedino što znaju jeste postavljat lezeće policajce, ofarbaju poneko igralište i uslikaju se. Općina Centar nikada nije imala goreg načelnika od Mandića. Što se tiče opoziva, bez imalo sumnje vjerujem da će građani kazniti načelnika i njegov odnos prema nama - zaključio je Dugalija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.