OPĆINA CENTAR SARAJEVO

Girt: Ovo je bio zadnji pokušaj da se zaustavi nalet Srđana Mandića

Referendum u Općini Centar bit će sproveden 17. septembra

Alen Girt. Fena

D. R.

10.8.2023

Potpredsjednik Naše stranke i šef Kluba vijećnika NS u Općinskom vijeću Centar Alen Girt iskazao je jasnu i neupitnu podršku Srđanu Mandiću nakon što su vijećnici izglasali njegov opoziv.

On je kazao da je riječ o jednom od najvoljnijih komunalnih ministara.

- Puno toga je ličnog rečeno i nadam se da će biti dosta sudskih epiloga. Ono što je rečeno jednom poštenom čovjeku mi nećemo zaboraviti. Ovo se više nikad neće desiti. Srđan Mandić je jedan pošten čovjek. Najveći problem u prošlom mandatu su bile javne rasprave, sada se gledaju uživo. Ko je imao hrabrosti suočiti se sa Hastahanom i Marindvorom - pita Girt.

Ističe da je to očito nekome smetalo.

Zadnji pokušaj

On vijećnike Naroda i pravde, SBB-a, SDA i dio nezavisnih vijećnika, koji su prikupili potpise za opoziv smatra interesnom grupom ljudi.

- Obraćam se NiP-u Centar, nikako stranci. Kada uzimate iz SDA i Naše stranke vijećnike, gdje je ideologija? Nema je, samo postoji interes. Radili smo dobro tri godine i ovo je bio zadnji pokušaj da se zaustavi nalet Srđana Mandića - kazao je Girt.

Prisustvovao i Stevanović

Šef Kluba SDP-a u Općinskom vijeću Centar Dragan Stevanović je kazao da je nastojao da cementira koalicijske odnose, koji su uvijek teški.

- Nažalost, naše popuštanje i zagovaranje kompromisa kod naših koalicionih partnera u OV Centar je shvaćeno kao slabost pa su zadali udarac u leđa svojim partnerima. Ovo na čast vijećnicima NiP-a. Svi ostali koji učestvuju, očito učestvuju iz svojih ličnih interesa. Do sada sam govorio da branim principe koalicije, ali nakon ovih gnusnih laži koje su iznesene, branim Srđana Mandića kao predstavnika gradskog dijela grada Sarajeva od ljudi koji su naučili na to da je u politici sve dozvoljeno kako bi postigli svoje male ciljeve - poručio je Stevanović.

Dragan Stevanović. Fena

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.