KRVAVI PIR U GRADAČCU

Ministar Hurtić za "Avaz": Dok se nisu desila ubistva, nije se digla država

Prijave osoba koje su maltretirane u porodicama neozbiljno shvataju, istakao je Hurtić

Sevlid Hurtić. Fena

11.8.2023

Trostruki ubica iz Gradačca Nermin Sulejmanović, danas je u svom krvavom piru ubio suprugu i još dvije osobe. Samoubistvo je počinio pred policijskim službenicima nakon potrage koja je trajala za njim satima.

Prijave se ne shvataju ozbiljno

Kako je za portal "Avaza" rekao ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić, moramo početi razmišljati kako da sankcionišemo svaku prijavu. 

- Prijave osoba koje su maltretirane u porodicama neozbiljno shvataju u Ministarstvu unutrašnjih poslova, neozbiljno shvataju u Centru za socijalni rad i naše ministarstvo će vjerovatno pokrenuti proceduru da imamo neki diskretni SOS telefon za prijavu tih ljudi koji vrše maltretiranje svojih supruga i svojih najbližih.

Ko je sljedeći

Poslije ovoga što se desilo u Jablanici, maltretiranja ženske osobe, radnice u hotelu, sad se dešava i ovo. Pitanje je ko je sljedeći - rekao je Hurtić. 

Dodaje da će u narednom periodu pokušati da naprave da u Ministarstvu bude određeni tip baze.

- Da vršimo pritisak na MUP i na Centar za socijalni rad, da se više angažuju oko tih osoba koje su žrtve maltretiranja. Dok se nisu desila ubistva, nije se digla država - rekao je Hurtić za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.