MINISTAR ODBRANE BIH

Helez za "Avaz": Neciviliziran gest iz RS!

Ne znam šta bi drugo moglo biti, rekao je Helez

Zukan Helez. Ministarstvo odbrane BiH

Alen Bajramovic

14.8.2023

Vijeće ministara BiH na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici nije donijelo odluku o proglašavanju dana žalosti povodom tragedije u Gradačcu. 

Necivilizacijski gest

Ministar odbrane Zukan Helez, koji je podržao prijedlog za održavanjem sjednice, rekao je za portal "Avaza" da je ovo krajnje necivilizacijski gest.

- Još jedan krajnje necivilizacijski gest ministara u Vijeću ministara iz manjeg bh. entiteta. Očito da su se zabavili oko šefa i njegove krivične prijave. Ne znam šta bi drugo moglo biti. Još jedan pokazatelj da bez obzira koliko ljudi iz Vijeća ministara bili kooperativni prema odlukama na projekte u manjem bh. entitetu, s druge strane nema odgovora na to. Nema pozitivnog odgovora, nema uzvratne geste na sve ono što čine pojedini ministri iz Federacije - rekao je Helez i dodao: 

"Puna podrška tužiocima i sudijama"

- Ja sebe pitam i sve ljude dobronamjerne u BiH: "Šta je alternativa"? Bilo ko da dođe iz Federacije u Vijeće ministara, oni bi isto radili. Mislim da će krivična prijava koja je opravdano podignuta protiv Milorada Dodika riješiti mnoge stvari u BiH. Ako se ona dovede do kraja i onako kako treba. Stoga, puna podrška tužiocima i sudijama, jer im očito treba, da istraju do kraja. Ovo su prijelomni trenuci za Bosnu i Hercegovinu. 

Podsjećamo, ministri iz RS, Nenad Nešić i Staša Košarac nisu nikako glasali za ovu odluku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.