NATAŠA PIRC MUSAR

Predsjednica Slovenije se zahvalila BiH na pomoći: Izuzetno cijenimo svu podršku

Sloveniju su početkom ovog mjeseca pogodile strašne poplave, koje su proglašene najgorom prirodnom katastrofom od sticanja nezavisnosti

Pirc Musar: Posljedice poplava trenutno su nemjerljive. Pixell/ Amir Hamzagić/ATA Images

E. Ć.

18.8.2023

Predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar se zahvalila državi BiH na pruženoj pomoći nakon što su Sloveniju pogodile razarajuće poplave.

Ogromna šteta

Nataša Pirc Musar je u ime državljanki i državljana Republike Slivenije i u svoje lično ime zahvalila za svu podršku i izraze solidarnosti koje je Slovenija dobila iz Bosne i Hercegovine prilikom uništavajućih poplava u Sloveniji, koje su odnijele više života i mnogo ljudi ostavile bez krova nad glavom, navodi se u pismu upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću.

- Poplave su u našoj državi izazvale ogromnu štetu, koje u njenoj novijoj historiji još nije bilo. Njihove posljedice trenutno su nemjerljive, ali možemo vidjeti nezamislive slike opustošenih pogođenih područja. 

Značaj solidarnosti

Sve češće i sve veće prirodne katastrofe nas upozoravaju na veliki značaj međusobne pomoći i solidarnosti. Veoma sam sretna što vidim koliko zemalja cijeni ove vrijednosti i koliko ih se odazvalo našoj molbi za pomoć. Dozvolite mi da Vam se još jednom zahvalim za svu podršku, koju u ovim teškim vremenima za Sloveniju izuzetno cijenimo - navela je Pirc Musar.

Podsjetimo, Sloveniju su početkom ovog mjeseca pogodile strašne poplave, koje su proglašene najgorom prirodnom katastrofom od sticanja nezavisnosti. Šest osoba je izgubilo život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.