OGNJEN TADIĆ

Dodikov savjetnik: Potvrđivanjem optužnice stranci i političko Sarajevo potkopali su BiH do granice rušenja

U svakoj ozbiljno državi oni bi bili nazvani organizovana kriminalna grupa, rekao je

Ognjen Tadić i Milorad Dodik. RTRS - Dejan Rakita / PIXSELL

S. S. / Srna

11.9.2023

Potvrđivanjem optužnice protiv predsjednika RS Milorada Dodika i v.d. direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića "stranci i političko Sarajevo potkopali su Dejtonski mirovni sporazum i BiH do granice rušenja", izjavio je Srni savjetnik Milorada Dodika Ognjen Tadić.

Tadić je rekao da je prvo "Kristijan Šmit protivdejtonskim i protivustavnim postupkom napisao odluku o izmjeni Krivičnog zakona BiH, na šta nema nikakvo pravo i što predstavlja krivično djelo."

Potom se u tome pridružio direktor "Službenog lista BiH" koji je to objavio, kaže Tadić i dodaje da je "onda učešće u svemu uzeo i tužilac, a danas i sudija za prethodno saslušanje."

- U svakoj ozbiljno državi oni bi bili nazvani organizovana kriminalna grupa, da ne kažem i udruženi zločinački poduhvat. Srbi i RS skoro da nisu ni prstom mrdnuli, a stranci i političko Sarajevo sami, do granice rušenja potkopaše, Dejtonski mirovni sporazum i BiH - rekao je Tadić.

Tadić je naveo da je sve "u vezi sa podizanjem i potvrđivanjem optužnice protiv predsjednika RS i v.d. direktora "Službenog glasnika RS" potpuno jasno svakome ko hoće da bude realan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.