USPJEŠNA SARADNJA

Ambasador Marfi u posjeti Graničnoj policiji BiH

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnoj situaciji i izazovima u Bosni i Hercegovin

Slikano tokom sastanka. GP BiH

H. J. I.

19.9.2023

Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković primio je u posjetu ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija (Michael Murphy), sa svojim saradnicima, i zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima Mirsada Buzara.

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnoj situaciji i izazovima u Bosni i Hercegovini, kao i o važnosti nastavka izrazito uspješne saradnje, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Dugogodišnja podrška

Kuprešaković je zahvalio Ambasadi SAD na dugogodišnjoj podršci Graničnoj policiji BiH i na organizaciji niza specijalističkih obuka za pripadnike GPBiH. Direktor je dodao da Ambasada SAD bezrezervno podržava Graničnu policiju BiH ulažući u kapacitete GPBiH i u vidu specijalističkih oprema, što uveliko pomaže policijskim službenicima za rad i aktivnosti na terenu s ciljem suzbijanja prekograničnog kriminaliteta.

Ambasador Marfi zahvalio je direktoru Kuprešakoviću te istaknuo važnost jačanja dosadašnje saradnje između Ambasade SAD i Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH.

Borba protiv terorizma

Naglasio je važnost pojačane saradnje u borbi protiv terorizma i za sigurnost granica, te ponovio kontinuiranu podršku Sjedinjenih Američkih Država suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je zaključeno da će se dosadašnja saradnja dodatno unaprijediti te da će Ambasada SAD nastaviti jačati kapacitete Granične policije BiH. Ujedno su dogovoreni i daljnji modaliteti saradnje, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.