MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

Konaković u Njujorku na sastanku sudionica SEECP-a: Ubrzavanje evropskih integracija u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu

Učestvovat će i na sastanku o pitanju sukcesije bivše SFRJ

Konaković sudjeluje na 78. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Facebook

N. Aj.

21.9.2023

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković boravi u Njujorku, gdje sudjeluje na 78. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Ministar Konaković će danas, 21. septembra 2023. godine, učestvovati na radnom doručku ministara vanjskih poslova učesnica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), na kojem će biti razgovarano o ubrzavanju evropskih integracija u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu i njenom utjecaju na sigurnost i stabilnost evropskog kontinenta.

Predviđeno je da ministar Konaković tokom boravka u Njujorku učestcvuje i na sastanku o pitanju sukcesije bivše SFRJ, koji organizira ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon.

Na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN-a, ministar će se sastati sa glavnom sekretarkom Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) Helgom Šmid (Schmid), te s ministrom vanjskih poslova Gruzije Iliom Darčoašvilom (Darchiashvil).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.