NALAZI SE U PRITVORU

Više javno tužilaštvo u Užicu se oglasilo o slučaju Salke Zildžića

Osumnjičeni Zildžić je saslušan u predistražnom postupku u Policijskoj stanici Bajina Bašta, gdje je iznio svoju odbranu

Salko Zildžić. Fena

S. S.

21.9.2023

Više javno tužilaštvo u Užicu pokrenulo je postupak istrage protiv osumnjičenog S.Z. (42), državljanin BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 4. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika Srbije, saopćeno je iz ovog tužilaštva.

Podsjećamo, riječ je o zastupniku SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, predsjedniku GO SDA Tuzla i Bakirovom jurišniku Salki Zildžiću.

- Osumnjičeni je saslušan u predistražnom postupku u Policijskoj stanici Bajina Bašta, gdje je iznio svoju odbranu.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Užicu da prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, s obzirom da u konkretnom slučaju postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog.

Više javno tužilaštvo u Užicu u postupku istrage preduzima neophodne dokazne radnje u cilju pribavljanja dokaza koji su neophodni radi donošenja odluke o podizanju optužnice - navodi ovo Tužilaštvo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.