SARAJEVO

U naselju Hrasno Brdo otvoren prostor za sport i rekreaciju

Na dva platoa nalaze se sportski teren za nogomet i košarku i dječije igralište

Svečanost su uljepšali učenici Osnovne škole „Hrasno“  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Z. K.

7.10.2023

U naselju Hrasno Brdo, iznad objekta zgrade Mjesne zajednice, jučer je upriličeno svečano otvaranje novog prostora za sport i rekreaciju.

Plesna izvedba

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje, mališanima naselja Hrasno brdo Općina Novo Sarajevo po prvi put obezbijedila je novi adekvatan i sadržajan prostor za sport i rekreaciju na površini od oko 2.000 kvadratnih metara.

Na dva platoa nalaze se sportski teren za nogomet i košarku i dječije igralište. Uskoro će se prostor upotpuniti i rekvizitima za vježbanje, a pripremljena je i padina za sankanje.

Svečanost su uljepšali učenici Osnovne škole „Hrasno“ koji su svojim muzičkim i plesnim izvedbama ozvaničili otvaranje do sada jedinog sportskog i dječijeg igrališta u ovom dijelu naselja.

- Radi se o jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo kojim su građani, a prvenstveno djeca ove mjesne zajednice dobili na korištenje najsavremeniji prostor za odmor, rekreaciju i sportske aktivnosti, koji je namijenjen svim generacijama.

Pored sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenom, prostor sadržava i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok je na samom vrhu smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece. 

U zimskom periodu na ovoj lokaciji pripremljen je i dio padine za zimske igre, a zelene površine obogaćene su raznim zasadima biljaka – pojasnio je načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović.

Vrijednost projekta

Ukupna vrijednost projekta je 700.000 KM, a investitori su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sa izdvojenih 450.000 KM i Općina Novo Sarajevo sa izdvojenih 250.000 KM.

Također, Federalno ministarstvom kulture i sporta nedavno je obezbijedilo dodatnih 20.000 KM kako bi se prostor upotpunio rekvizitima za vježbanje i klupama za odmor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.