U NEDJELJU SKUP PODRŠKE

Avdo Hebib za "Avaz": Ovo što gledamo je genocid nad palestinskim narodom

Sve što izmišljaju je već viđeno, da je Hamas gađao bolnicu, to je isto kao što je kod nas rečeno da su naši bacili granatu na Markale, rekao je

Avdo Hebib: Iznenađen sam porukama Bajdena. Avaz - Twitter

Alen Bajramovic

19.10.2023

Javnost u BiH nema prave informacije o svemu što se dešava ovih dana u Gazi, jer je veliki dio njih pod kontrolom medija koji podržavaju agresiju Izraela na palestinski narod. Ovo je za "Avaz" izjavio Avdo Hebib, predsjednik Udruženja bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva. Dodaje da sve što vidimo neodoljivo podsjeća na rat i propagandu koju su i Bosanci i Hercegovci i sami doživjeli u ne tako davnoj prošlosti.

- Sve što izmišljaju je već viđeno, da je Hamas gađao bolnicu, to je isto kao što je kod nas rečeno da su naši bacili granatu na Markale. Već viđeno - kaže Hebib za "Avaz".

Iznenađen je porukama američkog predsjednika Džoa Bajdena, jer pamti ga kao čovjeka koji je tokom agresije na BiH shvatao šta se događa, ali primjećuje da u određenoj mjeri i on mijenja prvobitne stavove i traži da u Gazu stigne pomoć u hrani i lijekovima.

- Narod u BiH se dobro digao na noge da pokuša nešto da učini, ali objektivno zna se koliko mi možemo učiniti. Naše udruženje u nedjelju od 11 do 13 sati, sa palestinskom zajednicom, organizuje skup podrške palestinskom narodu na platou kod Vijećnice. Mislim da će biti puno naroda, jer se već i samoinicijativno organizuju skupovi. U granicama svojih mogućnosti dajemo podršku, jer licemjerna politika prema Palestini traje 75 godina. Palestinci su jedini narod u svijetu koji se ovoliko dugo bore protiv jedne vrlo moćne države, a ovo što sada vidimo je agresija, genocid nad palestinskim narodom - ističe Hebib za portal "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.