ČESTITAMO

Univerzitet Zenica na 23. godišnjicu promovirao 414 diplomanata prvog i drugog ciklusa studija

Dodijeljene su i nagrade dekana najuspješnijim studentima

Univerzitet u Zenici: Promocija svršenika prvog i drugog ciklusa studija. Fena

FENA

21.10.2023

Univerzitet Zenica (UNZE) na današnjoj je svečanosti u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” izvršio podjelu diploma te promovirao 414 studenata prvog i drugog ciklusa studija sa osam fakulteta tog univerziteta.

Dodijeljene su 364 diplome studenata prvog ciklusa te 50 drugog ciklusa, od kojih je 49 magistara struke te jedan magistar nauka. Dodijeljene su i nagrade dekana najuspješnijim studentima.

UNZE je, u okviru Dana UNZE , na Svečanoj akademiji u srijedu navečer u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica promovirao i pet doktora nauka te dodijelio nagrade "Povelja rektora".

- Današnjim događajem završavama obilježavanje 23. godišnjice UNZE. Ovo je velika manifestacija i važan događaj za Zeničko-dobojski kanton, porodice naših diplomanata, jer sa ovim činom oni definitivno odlaze sa našeg univerziteta, ali se time ne gubi naša konekcija s njima.

Stručno usavršavanje

Pozivam, ovom prilikom, realni sektor, javne institucije i sve zaposlenike UNZE da budu na usluzi našim diplomantima kako bi što prije došli do posla, odnosno kako bi ih animirali da nastave da se bave visokim obrazovanjem,na drugom i trećem ciklusu studija- kazao je rektor UNZE-a prof. dr. Jusuf Duraković.

Studentica drugog ciklusa studija na Pravnom fakultetu UNZE, magistrica Azra Velić, istakala je kako joj je bila čast studirati na UNZE i na Pravnom fakultu, gdje je okončala i prvi ciklus studija.

-UNZE pruža izvrsne mogućnosti i uslove studiranja, stručnog usavršavanja, kao i sticanja naučnih-stručnih dostignuća, nakon završenog školovanja - kazala je Velić, te zahvalila svima koji su je podržali na njenom putu sticanja diplome magistrice prava. Najavila je kako planira nastaviti studije i na trećem ciklusu ovog univerziteta.

Dobitnici nagrade

Ovogodišnji dobitnici nagrade “Povelja rektora” su: Lea Kokorović (profesor matematike i informatike), Ragib Pugonja (dotor medicine), Merima Muratović (diplomirani profesor arapskog jezika i književnosti), Edin Kohnić (inženjer softverskog inženjerstva), Emila Mehić (diplomirani inženjer mašinstva), Adnan Spahić (diplomirani ekonomista), Zerina Polimac (diplomirani pravnik), Amar Ćatović (magistar softverskog inženjerstva), Mirza Imamović (magistar prava) i Borislav Jeličić (doktor pravnih nauka).

Zenički univerzitet je Dane UNZE obilježavao tokom cijele protekle sedmice, nizom aktivnosti - sportskim susretima studenata, svečanom akademijom, organizacijom dva okrugla stola - od kojih jedan u Tešnju, a drugi u Zenici, na kojem su bili i gosti iz inostranstva te rektori javnih univerziteta i fakulteta iz Bosne i Hercegovine.

-Povratne su informacije jako pozitivne. UNZE se okreće prema lokalnim zajednicama, zbog čega i postoji univerzitet – naglasio je Duraković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.