OGROMNE GUŽVE

Video / Sarajlije sakupljaju dokumente za 600 KM pomoći od EU: Haos ispred objekata gdje se vade CIPS prijavnice

Inače, uz CIPS prijavnicu, potrebna je kućna lista, dokaz o bankovnom računu, te prijavni obrazac

Brojni građani sakupljaju dokumente. Screenshot

N. H.

25.10.2023

Objavljen je javni poziv za selekciju domaćinstava za podjelu pomoći od EU s ciljem prevazilaženja energetske krize, odnosno podrške u kupovini ogrjeva za zimsku sezonu, koji je otvoren od 23. oktobra do 10. novembra 2023. godine.

Jedan od potrebnih dokumenata je CIPS-ova prijavnica svih članova domaćinstva, a upravo je ona razlog velikih gužvi stvorenih u nekoliko sarajevskih objekata u kojima se one izdaju. 

Inače, uz CIPS prijavnicu, potrebna je kućna lista, dokaz o bankovnom računu, te prijavni obrazac. Javni poziv je otvoren do 10. novembra, a ranije je saopćeno da svako domaćinstvo može dobiti maksimalno 600 KM pomoći.

Kategorije koje prema Programu utroška sredstava imaju pravo prijaviti se na javni poziv jesu domaćinstva u kojima živi penzioner sa minimalnom ili zagaratovanom penzijom; domaćinstva u kojima žive primatelji stalne novčane pomoći; domaćinstva u kojima žive djeca koja su na federalnom dječijem dodatku i domaćinstva u kojima je dijete koje nema jednog roditelja, a u ovoj kategoriji, uz navedenu dokumentaciju, potrebno je priložiti i rodni list djeteta ili smrtni list roditelja, zavisno je li roditelj nepoznat ili je umro, piše crna hronika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.