NOVINAR

Terzić prijavio Elmedina koji živi sa dvije žene FUP-u i Centru za socijalni rad: "Ima nelegalno prebivalište"

Izvršili smo provjeru u našim evidencijama i utvrdili da se isti ne nalazi u njima, rekli su iz Centra za socijalni rad o Kariću

Almir Terzić prijavio Elmedina Karića. Facebook - Avaz

S. S.

2.11.2023

Almir Terzić, urednik, politički analitičar i autor publikacija koje tretiraju pitanje jednakopravnosti spolova se obratio Centru za socijalni rad sa upitom vezano za Elmedina Karića koji živi sa dvije žene.

U razgovoru za "Dnevni avaz" Elmedin je kazao da je jedna Ukrajinka, a druga državljanka BiH sa kojom ima troje djece. Naglasio je da se dobro slažu.

On je kazao da je riječ o osobi koja ima nelegalno prebivalište te naglasio i da je poslao dopis FUP-u i tražio reakciju.

- Poštovani! Centar za socijalni rad Busovača upoznat je sa viješću o Elmedinu Kariću. Izvršili smo provjeru u našim evidencijama i utvrdili da se isti ne nalazi u njima. Kontaktirali smo MUP SBK/Administrativnu službu CIPS gdje smo došli do saznanja da imenovani nema prebivalište na području općine Busovača. U skladu sa navedenim ovaj organ nije mjesno nadležan u navedenom predmetu. Lijep pozdrav. Centar za socijalni rad Busovača - odgovorili su iz Centra za socijalni rad Busovača Terziću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.