DEMANTUJE NAVODE

Kovačević tvrdi: Helez izmišlja obavještajne podatke

On je podsjetio da je prije mjesec i po Helez izjavio da ima obavještajne podatke da se predsjednik RS Milorad Dodik neće odazvati na poziv Suda BiH

Radovan Kovačević. Fena

S. S.

23.11.2023

Delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević održao je konferenciju za medije, gdje je prokomentarisao navode ministra odbrane Zukana Heleza da na području RS postoje vojni kampovi za obuku.

Kovačević tvrdi da je riječ o glupostima, lažima i halucinacijama.

On je podsjetio da je prije mjesec i po Helez izjavio da ima obavještajne podatke da se predsjednik RS Milorad Dodik neće odazvati na poziv Suda BiH i da će pobjeći u Rusiju, što se, kako on kaže, ispostavilo kao laž.

- Obavještajno-sigurnosna agencija je rekla da ne postoje nikakvi obavještajni podaci koji ukazuju na to. Poslije toga je Helez rekao da on ima svoje obavještajne podatke. Podsjećam da je svaki zvaničnike dužan da o obavještajnim podacima koje ima, obavijesti OSA BiH - rekao je Kovačević.

On je kazao da kada god Helez ima krizu, izmišlja obavještajne podatke te dodaje da su sve aktivnosti RS legalne i zakonite i da MUP RS provodi aktivnosti kao i druge agencije u regionu.

- Posebno zabrinjava kada Helez, koristeći formulaciju "mi", tvrdi da mogu nekoga ili nešto eliminisati u RS. Helez u RS ne može eliminisati nekog ili nešto, osim sopstveno pravo da ikada kroči na teritoriju RS - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.