KONAČNA PRESUDA

Općinski sud u Sarajevu definitivno odbio privremenu mjeru da se Vinko Jakić vrati u direktorsku poziciju

Ova presuda omogućava Vladi da bez pravnih problema smijeni i više drugih neuspješnih direktora

Vinko Jakić. Avaz

S. S.

21.12.2023

Općinski sud u Sarajevu  definitivno je odbio privremenu mjeru da se Vinko Jakić vrati u direktorsku poziciju u Federalnu agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Ovim je odbijena svaka mogućnost da se teško kompromitirani Jakić vrati na poziciju, što potvrđuje apsolutnu zakonitost odluke Federalne vlade, koja je na poziciju v.d. direktora imenovala Emira Bašića.

Ova presuda omogućava Vladi Federacije da bez pravnih problema smijeni i više drugih neuspješnih direktora.

Inače, novi menadžment Agencije za upravljanje imovinom u vrlo kratkom roku ovu vrlo važnu instituciju vratio je u fokus javnosti, uspostavio saradnju s vrlo značajnim domaćim i stranim institucijama.

Nedavno je i federalni premijer Nermin Nikšić Agenciju označio kao jedan od primjera institucije u kojoj je nezakonito rađeno. Od izvora iz Agencije, saznajemo da je Tužilaštvo već izuzimalo i određenu dokumentaciju.

Inače, Jakić je važio za intimusa nedavno uhapšenog Ranka Debevca. Bit će zanimljivo kakve će se poruke naći u telefonu uhapšenog predsjednika koji je krio, a posebno kada je riječ o kompromitiranom Jakiću i njegovoj poveznici sa sudijama Općinskog i Kantonalnog suda u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.